EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

+ 1 година санкции срещу Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+ 1 година санкции срещу Русия

mail15:46 | 17.06.2016прегледи 1556 коментарикоментари 0


Европейският съюз продължи с още една година санкциите срещу Русия, въведени заради анексирането на Крим.

ЕС продължава да осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и остава ангажиран с пълното прилагане на своята политика на непризнаване, се припомня в решението на представителите на правителствата в Брюксел.

Този пакет от санкции е различен от тези, свързани с руската подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна. Продължените автоматично днес ограничителни мерки се прилагат спрямо лица и фирми от ЕС, които преди анексията са действали на територията на Крим и Севастопол.

Откакто Кремъл ги обяви за руска територия, ЕС забрани оттам да се внасят стоки, да се правят европейски инвестиции, да се предоставят туристически услуги, износ на някои стоки и технологии в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването, и добива на нефт, газ и минерални ресурси.

Решението за санкциите се взима единодушно от 28-те държави от ЕС.

Руският президент Владимир Путин призова европейските лидери да подобрят отношенията със страната му въпреки санкциите, предаде Асошиейтед прес.
В изказване на международен икономически форум в Санкт Петербург Путин каза, че Европейският съюз би трябвало да прояви гъвкавост и да вземе под внимание интересите на европейските инвеститори, които искат да правят бизнес с Русия.
Западни лидери и мениджъри на компании участват в икономическия форум след двегодишно прекъсване, което напомняше повече на бойкот, отбелязва АП.
Вчера Путин се срещна с изпълнителния директор на "Роял Дъч Шел" и други ръководители на международни компании и им каза, че Русия е отворена за западни инвестиции въпреки обтегнатите отношения със Запада.
Руският президент днес заяви, че сегашната напрегната геополитическа ситуация е свързана до голяма степен с икономическите трудности и прогнозира, че е възможно изкуствено предизвикване на геополитически проблеми, посочва ТАСС.
"С икономическата неопределеност, с изчерпването на предишните източници на растеж до известна степен е свързана и сегашното геополитическо напрежение и има риск то да се засили и дори да се предизвиква изкуствено", каза Путин.

(БНР, БТА)


Тагове: ЕС, Русия, санкции
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5608