АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
10 храни & напитки за по-голяма продуктивност
През летните горещини организмът се нуждае от качествена и лека храна, която би го заредила с нужната енергия, без да го затруднява да я преработва. Ето кои храни и напитки генерират по-голяма продуктивност според класация, публикувана в бюлетина «Активни потребители»:
1. Всякакъв вид горски плодове – те съдържат мощни комбинации от антиоксиданти, които подобряват паметта и двигателната координация. Забавят и стареенето на мозъка.
2. Орехи или авокадо - те са богати на мазнини, които поддържат мозъчните клетъчни мембрани "млади и гъвкави."
3. Яйцата съдържат производни на витамин В, наречени холин, който подобрява паметта и времето за реакция.
4. Сьомгата притежава омега-3 мастни киселини, протеини, желязо и B-витамини, които поддържат паметта и помагат за фокусирането.
5. Патладжан – той ще държи мозъка ви "остър като бръснач“ чрез подобряване на комуникацията между мозъчните клетки и молекулните посредници.
6. Кофеинът в кафето подобрява паметта и дори предпазва от спазми на клепачите, характерни за тези, които стоят по цял ден пред компютъра. Той също е богат на антиоксиданти и аминокиселини.
7. Черен шоколад –съдържа антиоксиданти, които увеличават продукцията наендрофини, а те усилват фокуса и концентрацията. Млечният шоколад от друга страна е добър за засилване на реакцията и подобрява визуалната памет.
8. Зеленият чай помага за релаксиране на нервната система.
9. Киселото мляко прави чудеса с протеини, минерали и пробиотици, които помагат на храносмилателната система и ни поддържат спокойни.
10. Тъмнозелени растения – те са най-доброто нещо, което може да ядете. Те са заредени с витамини, минерали и желязо. Желязото обогатява кръвта с кислород, а оттам и мозъка като по този начин се подобряват всички когнитивни процеси.
Tweet |
|