EUR 1.9558
USD 1.8202
CHF 2.0186
GBP 2.3067
CNY 2.5044
you tube
mobile version

100 тона Тоблерон, продадени в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 тона Тоблерон, продадени в Русия

mail11:40 | 01.07.2024прегледи 204 коментарикоментари 0


Руснаците все още се наслаждават на шоколада "Тоблерон" (Toblerone), според вътрешни документи за продажба, показващи трудността на плана на американския производител на захарни изделия "Монделийз" (Mondelez) да изолира бизнеса си в страната от глобалните си процеси, предаде Ройтерс.

Изправена пред продължаващ натиск от служители, активисти и инвеститори да напуснат Русия, "Монделийз" планираше да направи бизнеса си там "самостоятелен, със самодостатъчна верига за доставки" от края на миналата година. През февруари компанията заяви, че продуктите в Русия се произвеждат и разпространяват на местно ниво, без "никакъв внос на готови стоки от Европа в Русия или износ от Русия за Европа".

Документи показват, че 100 тона от "Тоблерон" са били продадени в Русия през първите четири месеца на тази година, въпреки че обемите са намалели с 12 на сто спрямо година по-рано.

Продължаващите продажби на триъгълните шоколадови блокчета, форма, напомняща върховете на швейцарските Алпи, показват предизвикателствата на премахването на Русия от останалата част от бизнеса на "Монделийз".

Храните, включително шоколадът, не попадат под множеството санкции, наложени от западните страни, целящи да накажат Русия, след като нахлу в Украйна през 2022 година. 

"Монделийз" каза в изявление, че е възможно "марковите продукти да навлизат в Русия чрез дистрибутори или брокери на трети страни", вносители на сивия пазар, които искат да извлекат печалба от търсенето на западни марки, които се оттеглиха след войната.

По-рано Русия заяви, че ще разреши вноса без разрешението на собственика на търговската марка.

Русия остава значителна част от бизнеса на "Монделийз". Приходите на компанията в страната възлизат на 2,9 на сто, или около 1 милиард долара, от нейните 36 милиарда долара глобални продажби миналата година.

В друг опит за отделяне, американският производител на захарни изделия по-рано тази година назначи нов генерален мениджър, който да ръководи страната като "самостоятелна организация".

Руският бизнес и неговите служители също все още са замесени по някакъв начин с останалата част от "Монделийз". Източник, запознат с въпроса, който не е упълномощен да говори с медиите и не може да бъде назован, каза, че руският бизнес на американския производител все още използва Системата за планиране на корпоративните ресурси (ERP) на компанията, която е инструмент за централно планиране.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg