АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
1,2% спад на производството на говеждо месо
17:50 | 29.04.2021 550 коментари 0
Производството на говеждо месо в Европейския съюз е спаднало през 2020 г. до 6,8 милиона тона говеждо месо, с 1,2% по-малко от 2019 г. Производството в кланиците е малко над нивата от предходната година до април, когато производството е засегнато от прекъсването на COVID-19. След това се забелязва възстановяване през юни, вероятно заради отварянето на заведенията и услугите.
Годишните промени в производството повлияха по различен начин на най-големите производители. Германия, Италия и Испания претърпяха спад. В Италия е най-големият реален спад от 48 000 тона (-6%). От друга страна, Ирландия увеличава производството на говеждо месо с 2% (14 000 тона), както и Холандия. Франция отчита ръст от 0,2% в говеждото месо, докато Полша следва тенденцията на спад (-0,2%).Въпреки спада в производството, износът се представя добре, особено на азиатските пазари, но също така и в Канада и САЩ. Увеличението на износа на прясно и замразено говеждо месо е 1,3%, което представлява общ обем от 461 000 тона. 50 000 тона са доставени на британския пазар, като обемът е непроменен в сравнение с 2019 г. Вносът е спаднал с 21% поради въздействието на коронавирусната криза, а Великобритания и Бразилия са най-големите доставчици, засегнати от ограниченията, наложени на единния пазар на ЕС .
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg