EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

1,3 млрд.рубли за инфраструктура в Далечния изток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1,3 млрд.рубли за инфраструктура в Далечния изток

mail17:40 | 07.08.2024прегледи 487 коментарикоментари 0


Правителството на РФ отпусна 1,3 милиарда рубли. за развитието на инфраструктурата в Далечния изток, съобщава Коммерсант.ру.
Премиерът Михаил Мишустин подписа указ за отпускането на средствата за социалното развитие на центровете на икономически растеж в регионите на Далекоизточния федерален окръг (FEFD).

Финансирането е предназначено за Бурятия, Якутия, Забайкалски, Камчатски, Приморски и Хабаровски територии, Еврейската автономна област и Чукотския автономен окръг.

Най-големи субсидии ще получат Бурятия (395 милиона рубли), Камчатски край (359 милиона рубли) и Приморски край (306,9 милиона рубли). Правителствената пресслужба припомни, че властите подкрепят плановете за социално развитие на центровете за икономически растеж в Далекоизточния федерален окръг от 2018 г.

Програмата за подкрепа е инициирана от президента. Благодарение на нея в продължение на шест години в регионите на Далекоизточния федерален окръг бяха построени и ремонтирани „стотици инфраструктурни обекти“, включително детски градини, училища, болници и пътища.

Според юнската прогноза на Министерството на източното развитие, без нарастване на миграцията населението на Далечния изток ще намалее с повече от 200 хиляди души до 2030 г.

Министерството обеща да предложи допълнителни бюджетни стимули за нарастващите числено региони (засега това са само Якутия, Чукотка и Камчатка). От ведомството отчетоха и значителен ръст на обемите строителство и инвестиции в макрорегиона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg