EUR 1.9558
USD 1.8157
CHF 2.0822
GBP 2.3511
CNY 2.5324
you tube
mobile version

196 преработващи предприятия за плодове & зеленчуци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

196 преработващи предприятия за плодове & зеленчуци

mail09:05 | 25.09.2015прегледи 1670 коментарикоментари 0


През 2014 година са преработени 77.6 хил. тона пресни плодове и 95.8 хил. тона пресни зеленчуци в 196 предприятия. С най-голям дял от преработените пресни плодове са черешите – 32%, следвани от ябълките – 25%, прасковите – 16% и сливите – 8%. С най-голям дял от преработените зеленчуци са доматите – 43%, следва пиперът – 16%, и патладжанът – 6%.
Готовата продукция от плодове е 62.5 хил. тона, вкл. смес от плодове и зеленчуци. Делът на консервите (вкл. конфитюри и компоти) е 37%, замразените плодове са 17%, а плодовите концентрати и сокове представляват 14%.
Готовата продукция от зеленчуци е 81.9 хил. тона, вкл. смес от зеленчуци и плодове. Делът на консервите (вкл. от гъби и от картофи) е 59%, замразените зеленчуци са 19%, а концентратите и соковете представляват 11%.
Делът на готовата продукция от преработени плодове, реализирана в страната е 24%. Изпращанията за ЕС са 25%. Износът за трети страни е 16% от общата продукция. Делът на количествата от плодова продукция на склад към 31.12.2014 г. е 35%.
Реализираната в България готова продукция от преработени зеленчуци е 45%, изпращанията за ЕС са 23%, а износът в трети страни е 8%. Делът на зеленчуковата продукция на склад е 24%./МЗХ

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg