EUR 1.9558
USD 1.7809
CHF 2.0785
GBP 2.3345
CNY 2.5253
you tube
mobile version

200 млн. лв. за спешната помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 млн. лв. за спешната помощ

mail18:00 | 07.04.2014прегледи 622 коментарикоментари 0


Над 200 милиона лева са предвидени за преструктуриране на спешната помощ, заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева. 160 милиона лева от тях са по Оперативна програма "Регионално развитие", останалите са от държавата.

Министър Андреева се срещна с представителите на Националното сдружение на общините, за да обсъдят създаването на спешни приемни отделения в общинските болници. Целта е да се намали смъртността сред населението, в случаите, когато тя е свързана със спешна помощ.

Това, което ние ще направим, е оборудване и там, където има нужда от кадри, те да бъдат привлечени или на допълнителни договори и от работещите в тези структури към момента. Дори имаше едно много добро предложение, за което ние ще мислим, възможност на работа и на кадри, които не са щатни, не са на основен трудов договор срещу по-голямо заплащане.

Д-р Красимир Мирев, заместник-председател на Националното сдружение на общините, заяви, че стратегията е много сериозна крачка в реформата на здравеопазването. Ето какво каза той пред БНР:

Тя в момента на реализация ще ликвидира някои от недъзите на доболничната помощ. Трябва да се внимава с разположението на тези центрове, да избегнем отново концентрацията на хора и ресурс в определени малко градове и да забравим периферията. И статистически да делим усилията от тези реформи с оглед на това удължаване живота на пациентите, намаляване на заболеваемостта от така наречените "рискови болести" - инсулт, инфаркт.

Концепцията за спешната помощ ще се прилага индивидуално във всяка община.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg