EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

2030 - британската икономика най-голяма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2030 - британската икономика най-голяма

mail13:30 | 30.12.2013прегледи 1134 коментарикоментари 0


Великобритания ще изпревари Германия и ще се превърне в най-силната икономика в Европа до 2030 г., прогнозират икономисти.

"Благодарение на решението ни да не се присъединяваме към еврозоната, ще изпреварим Франция за по-малко от пет години и ще се превърнем в петата по големина икономика в света. Значителен тласък ще даде програмата за икономии на британския финансов министър Джордж Озбърн", заявиха икономисти от Центъра за икономически и бизнес изследвания (CEBR). През следващите години се очаква Великобритания да бъде една от най-добре развиващите се икономики след САЩ, а Франция ще остане назад в класациите.

"Нашата силна валута, ниските данъци и очакваното увеличение на броя на населението означават, че Брутният вътрешен продукт (БВП) ще надхвърли този на Франция до 2018 г., а на Германия 12 години по-късно.

Най-голямата конкуренция според британските икономисти са нововъзникващите икономики на Индия и Бразилия, които до 2028 г. ще изпреварят Германия и Русия в таблицата на световната икономическа лига. Тогава Франция ще бъде едва 13-та по големина икономика в света.

Според CEBR Великобритания ще продължава да просперира извън еврозоната, защото ниските данъци ще насърчават растежа. Икономиката на Великобритания ще нарасне с 1,4 на сто през тази година – доста по-добър резултат от много държави, борещи се с рецесията в зоната на единната валута.

В изследването на CEBR влизат 30-те най-големи икономики в света и тяхното развитие през следващите години. Резултатите показват, че Китай ще изпревари САЩ през 2028 г. Докладът показва как Бразилия, Русия, Индия и Китай ще започнат да изпреварват западните си колеги. Очаква се Индия да надмине японската икономика до 2028 г. Според експерти прирастът на британското население е ключов фактор за бъдещите успехи на страната. /БГНЕС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1363