АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
35% от консумацията на бира - есен &зима
По данни на пивоварната индустрия, близо 35% от изпитото количество бира за годината е през есенно-зимния период. Въпреки че нивата на консумация през зимата са по-ниски в сравнение с летните месеци, пивото продължава да е сред любимите напитки на българите, като се нарежда на второ място по популярност след бутилираните води. Обичайно през зимните месеци, българите пият бира 9-10 пъти седмично. През есента 50-55% от сънародниците ни консумират пенливата напитка поне един път седмично*.
За да отпразнува есенния сезон, една от най-емблематичните български бири – Шуменско, лансира нов продукт, който се отличава с кехлибарен цвят и мек вкус, благодарение на карамеления малц в състава. Hordeum Vulgare е вид малц, който се отглежда предимно в страни с по-хладен климат като Канада, Русия, Германия, САЩ, Франция и има високи вкусови качества. След обработка намира широко приложение при производството на различни видове храни и напитки.
*По данни на Съюза на пивоварите за периода октомври – март 2020 и 2021 г.
Tweet |
|