EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

35% ръст на соларните инсталации в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

35% ръст на соларните инсталации в Германия

mail14:08 | 20.06.2024прегледи 360 коментарикоментари 0


Инсталациите за слънчева енергия в Германия са нараснали с 35 процента през първите четири месеца на настоящата година спрямо същия период на 2023 г. Увеличението се дължи на засиленото търсене на промишлени, търговски и наземни фотоволтаици, съобщи Германската асоциация на соларната индустрия (BSW), цитирана от Ройтерс.

След нахлуването на Русия в Украйна и внезапния спад на руския износ на изкопаеми горива за Германия, Берлин прие няколко законодателни акта, за да стимулира ускореното въвеждане на соларни инсталации, част от плана на Берлин да покрива 80 процента от енергийните нужди на Германия чрез възобновяеми източници до 2030 г. и да стане климатично неутрална до 2045 г.

Новият инсталиран капацитет за производство на слънчева енергия нарасна с повече от 5 гигавата през периода януари-април, тъй като 56 процента от фирмите и над 60 процента от собствениците на недвижими имоти в страната се интересуват от инвестиции в слънчеви мощности, посочиха от Германската асоциация на соларната индустрия, позовавайки се на проучване от миналия месец на "ЮГов" (YouGov).

Асоциацията съобщи още, че очаква двуцифрен ръст на инсталациите и капацитета за съхранение на слънчева енергия през настоящата година, постигайки целите на правителството от 19 гигавата новоизграден годишен капацитет. Така капацитетът за производство на слънчева енергия в Германия до края на десетилетието би достигнал 215 гигавата или 25 процента от вътрешното потребление на електроенергия.

През първите четири месеца на тази година новоинсталираният фотоволатичен капацитет на търговски покриви се е увеличил с 81 процента, докато соларните инсталации на открити пространства са нараснали със 74 процента на годишна база. В жилищния сектор новите инсталации обаче са се увеличили с едва 1 процент.

"След значителния соларен бум в жилищните райони на Германия, покривите на търговски сгради и открити пространства сега се електрифицират със слънчевата технология", каза в изявление ръководителят на Германската асоциация на соларната индустрия Карстен Кьорниг./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4613