АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
45% спад в ресторантските обороти



Ресторантите по морето малко се съживиха особено тези на юг - в Созопол, Лозенец, Градина. Докато в големите курорти над 70% от хотелите и заведенията въобще няма да отворят. Където разчитаме на чуждестранните туристи е изключително зле. Където има български туристи е по-добре, но сме далеч от нивата в сравнение с миналата година. Най-вероятно и няма да се достигнат, но поне няма да са на големи загуби като в големите курорти. Това коментира в интервю пред TravelNews Ричард Алибегов, Председател на Българската асоциация на заведенията.
Спадът е около 45% в оборота на заведенията в София и големите градове. Липсата на туристи в центъра на София е много осезаема и се усеща от заведенията. Над 40% от оборота на заведенията в центъра на столицата се формира от туристите. Сега тях въобще ги няма. Знаете, че постоянното затваряне и отваряне на заведенията също допълнително създава безпокойство в клиентите ни и на нас. Служителите ни също са в постоянен стрес за заплатите си.
Tweet |
|