АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
"50 Best" за най-добър ресторант
Испанското заведение "El Celler de Can Roca" оглави
класацията "50 Best" (50-те най-добри) за най-добър ресторант в
света на британската медийна група "Уилям Рийд", предаде Франс
прес.
Ресторантът в Хирона, в североизточна Испания, е собственост
на тримата братя Рока - Жоан е шеф готвач, Жорди - главен
сладкар и Жозеп - главен сомелиер. "El Celler de Can Roca" бе
начело на същата класация през 2013 г., а през 2014 г. отстъпи
първото място на ресторант "Нома" в Копенхаген с шеф кулинар
Рене Редзепи.
Отличието бе връчено на братята Рока на церемония в Гилдхол
- бившата сграда на общината в лондонското Сити, в присъствието
на шеф кулинари от цял свят.
Организаторите наричат класацията "50 Best" "годишен
барометър на гастрономическия вкус". Тя датира от 2002 г. и вече
има противници във Франция, която досега не е била отличавана,
посочва АФП.
Tweet |
|