АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
6 кулинарни региона
300 уникални български рецепти събраха бъдещи шеф-готвачи. Те ще участват в проекта „Жива кулинарна традиция“. От 27 януари до 29 февруари 2012 г. в своеобразно състезание ще бъдат представени по 10 ястия от 6 различни региона на България, за да покажат богатството и красотата на националната ни кухня и така да помогнат за съхраняването на традициите на българската кулинария. Демонстрациите, в които младежите ще развихрят въображението и таланта си пред очите на подбрано жури, са част от проект на „Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7“, който вече втора година стимулира развитието на бъдещите таланти в кухнята. Градовете, в които младите готвачи ще представят разнообразието от традиционни български рецепти, са Поморие, Сопот, Видин, Враца, Сливен и Гоце Делчев. Основна фигура в журито ще е шеф Пеньо Иванов, организатор на пътуващия кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“. Целта на проекта е да насърчи младите хора да изследват и опознават българското кулинарно наследство, както и да развива техният усет, талант и въображение, за да бъдат по-успешни в бъдещото си професионално развитие. Проектът „Жива кулинарна традиция” се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".
Tweet |
|