EUR 1.9558
USD 1.8784
CHF 2.1094
GBP 2.3506
CNY 2.5920
you tube
mobile version

70% сив сектор в винопроизводството?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70% сив сектор в винопроизводството?

mail10:10 | 15.02.2012прегледи 1034 коментарикоментари 0


Сивият сектор в производството на вино е над 70 процента и ще продължава да расте, защото регистрираното производство ще намалява , казана за БНР винопроизводителят Юлиян Ямантиев и коментира плюсовете и минусите на новия Закон за виното и спиртните напитки.
Всеки, който е регистриран, се сблъсква с тежки инвестиции по отношение на контрола и тежка административна дейност. Сметката е много проста: ако в България се произвеждат 500 хиляди тона грозде, а се преработват 150 хиляди, къде отиват останалите? Законът не слага бариери пред нерегистрираните производители. Има сектор, който работи и плаща данъци, а под прикритието "домашно винопроизводство" се скриха всички онези, които искат да продават, но не искат да плащат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg