АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
8 хил. литра химичен оцет бракуван



В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов, цитиран от БНР. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет, или т.н. разредена оцетна киселина, и полученият по биологичен път, се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона.Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg