EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Fitch понижи рейтинга на Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch понижи рейтинга на Италия

mail11:30 | 11.03.2013прегледи 241 коментарикоментари 0


Международната агенция Fitch съобщи, че понижила оценката си за италианския държавен дълг с една степен до "BBB+" от "A-".

Агенцията отбеляза, че променила перспективата на дълга на отрицателна и обоснова решението си с "неубедителните резултати на парламентарните избори от 24-25 февруари". "Малко вероятно е да се сформира ново, стабилно правителство в следващите няколко седмици", аргументира се компанията.
Fitch посочи още, че рецесията на Апенините е "една от най-тежките в Европа" и предупреди, че "нарастващата политическа несигурност и неблагоприятната обстановка за нови структурни реформи са допълнителен нежелан шок за икономиката".
Според прогнозите на агенцията италианският публичен дълг – един от най-големите в еврозоната, ще удари тавана през т.г. - 130% от БВП, което е по-зле от планираните 125%.
Предполага се, че икономиката на страната ще се свие с 1,8 на сто през 2013 след спада от 2,4 през 2012. Бъдещо "слабо правителство би било по-бавно и по-неспособно да отговаря на вътрешни и външни икономически сътресения", завърши Fitch. /AFP/Бгнес/Снимка: Архив
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg