EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Fitch потвърди рейтинг на "Еврохолд България"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch потвърди рейтинг на "Еврохолд България"

mail06:55 | 21.06.2024прегледи 587 коментарикоментари 0


Международната агенция за кредитен рейтинг "Фич"(Fitch Ratings) потвърди дългосрочна оценка "B" със стабилна перспектива на "Еврохолд България" АД. Това съобщават от дружеството на страницата си в интернет.

Оценката на "Фич" отразява понижения риск след успешното рефинансиране на задълженията на енергийните подхолдинги на групата и добрите резултати на техните дъщерни дружества, обясняват от дружеството.

Компаниите, чрез които "Еврохолд" притежава дружествата от групата "Електрохолд" - Eastern European Electric Company B.V. и Еastern European Electric Company II B.V., са рефинансирали успешно съществуващ дълг за близо 500 млн. евро, привлечен за придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България през 2021 г., неговото последващо развитие и инвестиции в енергийния бизнес, припомнят от дружеството. Те отбелязват, че рейтинговата оценка на "Фич" отразява повишената рентабилност и намалената задлъжнялост на енергийните дружества на "Еврохолд", както и добрите перспективи за растеж пред тях.

"Еврохолд България" АД е енергийна и финансова група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. "Еврохолд" е собственик на "Електрохолд" - водеща електроенергийна група у нас, с над 3000 служители и почти 3 млн. потребители. Собственик е и на застрахователната компания "Евроинс Иншурънс груп" АД , която работи в 11 държави в Европа и има над 2000 служители.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg