EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

Moody's понижи рейтинга на Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody's понижи рейтинга на Москва

mail10:40 | 25.02.2015прегледи 624 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody's понижи рейтингите на 11 региона на Русия, 4 града (включително Москва и Санкт Петербург) и 3 държавни предприятия. Това предаде ТАСС, позовавайки се на информация на Moody's.
Преди дни Moody's намали суверенния рейтинг на Русия до спекулативното ниво Ba1, заради продължаващата криза в Украйна и поевтиняването на петрола. Moody's стана втората международна рейтингова агенция, след "Standard & Poor`s", която понижи рейтинга на Русия до спекулативно ниво.

Агенция Moody's понижи рейтингите на водещите руски банки Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Росселхозбанк, ВЕБ (Внешекономбанк), Алфа банк и Агенцията по ипотечно жилищно кредитиране (АИЖК), съобщи ТАСС. Решението е взето, след като в нощта на 21 февруари агенцията свали до спекулативно равнище Ba1 суверенния рейтинг на Русия с отрицателна прогноза. Moody's посочва, че рейтингите на всички седем компании са намалени с една степен и прогнозата по тях е негативна.
Агенцията отбелязва, че решението отчита вероятността от подкрепа от правителството за тези кредитни организации в случай на необходимост. Международната агенция Standard & Poor's също понижи кредитните рейтинги на редица руски банки и промени прогнозите по тях. По-конкретно рейтингът на банка Руски стандарт по националната скала е понижен от ruA ruA-, а рейтингът в чуждестранна и местна валута е свален от B+ на B. От ruA+ на ruA е понижен и рейтингът на Внешпромбанк, от стабилна на отрицателна е преразгледана перспективата по нейния рейтинг B+ в чуждестранна и местна валута. Освен това до негативен е понижена прогнозата по рейтингите на банките Откритие, Уралсиб и други.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg