АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Nestle обучава младежи на кулинария
Нестле помага на тийнейджърите в Полша да се научат да готвят балансирана храна за себе си чрез национална програма за обучение, наречена „Яжте вкусни и здравословни храни“. Учителите са поканени да регистрират класовете си на интернет страницата на програмата, за да получат учебни планове и различни учебни материали, изготвени от диетолози. Те са предназначени да подпомагат подобряването на хранителните навици на учениците и разширяване на познанията им за това как да приготвят питателни ястия с пресни продукти. Целта е също да се насърчат младите хора да се хранят със семействата си, да оползотворяват храната и да се научат как правилно да разчитат етикетите.
Програмата е създадена от кулинарната марка на Нестле Winiary с подкрепата на полското Министерство на народната просвета, полското Общество по хранителни науки, Варшавския университет по естествени науки и Федерацията на полските хранителни банки.
Повече от 110 000 младежи на възраст между 13 и 15 години вече са взели участие в програмата, което се равнявана около една четвърт от всички прогимназиални училища в страната.
„Повечето тийнейджъри в Полша са наясно колко важно е балансираното хранене, но те не разполагат с нужния достъп до практическа информация по темата“, заяви Анна Йеджейевска, Мениджър „Връзки с клиенти“ в Нестле за Winiary в Полша. „Winiary е водещата кулинарна марка в Полша“, добави тя. „Като част от нашия ангажимент към балансираното хранене и активния начин на живот, ние смятаме, че е наша отговорност да помогнем и да научим следващото поколение да готви вкусна и питателна храна за себе си и своите семейства.“ Идейна кухня
В рамките на програмата, два класа са спечелили пътуване до Варшава, за да посетят научния център „Коперник“ и сетивните лаборатории на Варшавския университет по естествени науки. Те са имали и урок по танци със звездите от популярна телевизионна програма и са участвали в уроци по готвене в професионалната кухня на Нестле. Други 30 класа са получили и интерактивни бели дъски и проектори.
„Нашата цел е да помогнем на младите хора да открият удоволствието от създаването и приготвянето на балансирана и вкусна полска кухня по един забавен и вдъхновяващ начин“, добави г-жа Йеджейевска. „Досега сме получили много положителни отзиви от учители и ученици и се надяваме да достигнем още по-голям брой училища при започването на тазгодишната програма през октомври.“
Tweet |
|