EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

OMV се изтегля от Турция и UK

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

OMV се изтегля от Турция и UK

mail10:35 | 11.11.2016прегледи 1708 коментарикоментари 0


След Турция австрийската енергийна компания OMV реши да се изтегли и от Великобритания, след като години наред се бори със скъпите такси за проучване за нефтени находища в Северно море. OMV продава бизнеса си в Обединеното кралство за над 1 млрд. долара, а купувач е Siccar Point Energy - специализирала се в търсенето на петрол в Северно море, съобщи агенция „Ройтерс".

Според източници, запознати със сделката, на които се позовава агенцията, OMV трябва да получи 750 млн. долара веднага и още 125 млн. при финализирането на сделката. Чистата печалба за компанията ще е около 386 млн. долара, с които ще се покрият част от загубите през 2016 г. Siccar Point Energy ще плати и 125 млн. за направените от OMV инвестиции през тази година.

Австрийският производител и дистрибутор на горива ще се насочи към проучвания за нефт в Норвежко море, както и в Сибир.

През февруари OMV обяви плановете си да продаде турското си подразделение Petrol Ofisi, за да се освободи от актив, който не е включен в актуализираната стратегия на групата. Австрийската компания тогава обяви, че очаква да финализира сделката до година и половина.


Тагове: OMV, UK, Турция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg