EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Pfizer изтегля 1 млн. противозачатъчни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Pfizer изтегля 1 млн. противозачатъчни

mail09:40 | 02.02.2012прегледи 515 коментарикоментари 0


Фармацевтичният гигант Pfizer Inc. изтегля 1 милион опаковки с противозачатъчни лекарства заради грешка при опаковането, поради която жените може да не получат необходимата доза от хормоналния медикамент и да се увеличи рискът от нежелана бременност, предаде Асошиейтед прес.
Компания е установила, че някои от опаковките съдържат твърде много активни таблетки, а в други те са твърде малко. Пероралните противозачатъчни представляват серия от 21 хапчета и 7 неактивни захарни таблетки, които регулират менструалния цикъл и в същото време предпазват от бременност, уточнява АП.
Говорителка на Pfizer съобщи, че проблемът се дължи на технически грешки и пропуски в зрителния контрол на поточната опаковъчна линия, но вече всичко е наред. Изтеглянето не е свързано със сигурността на женското здраве, но е засилен рискът от нежелана бременност. Лекарствата са доставени на големи магазини, клиники и аптеки за търговия на дребно на територията на САЩ.
Става дума за 14 партиди Lo/Ovral-28 таблети и 14 партиди Norgestrel и Ethinyl Еstradiol таблети, разпространявани в САЩ под марката Akrimax Pharmaceuticals.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg