EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Simens подкрепя Евростар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Simens подкрепя Евростар

mail14:15 | 22.10.2010прегледи 788 коментарикоментари 0


Siemens ще подкрепи в съда компанията Evrostar в битката срещу френската група Alstom, която оспорва голяма поръчка на влакове, спечелена от германската индустриална група, обяви днес неин говорител, цитиран от Франс прес.
" Siemens ще се присъедини към юридическата процедура, предприета от Евростар. По този начин Siemens ще допринесе, по своя собствена инициатива, изясняването на фактите от съда", допълни говорителят.
Плюсовете от този ход за Siemens, който досега оставаше по-скоро на заден план, е, че ще има достъп до цялата верига по време на процедурата.
Alstom внесе жалба пред Върховния съд в Лондон, където се намира централата на Евростар, настоявайки да бъде анулиран търгът, спечелен от Siemens за доставка на високоскоростни влакове за близо 600 милиона евро.
Решението на Евростар да избере германската група разгневи френското правителство, което определи търга като невалиден, предизвиквайки пък обвиненията на Берлин в протекционизъм.
Париж твърди, че германските влакове не покриват нормите за сигурност, които в момента са в сила за движението по тунела под Ламанша.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg