EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

АбР понижи прогнозата за Азия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АбР понижи прогнозата за Азия

mail14:00 | 09.10.2013прегледи 436 коментарикоментари 0


Азиатската банка за развитие (АбР) преразгледа към понижение прогнозата си за икономическия растеж на Азиатско-тихоокеанския регион до 6% за тази година, заради забавянето на растежа в най-големите регионални икономики - Китай и Индия,  съобщиха световните агенции. Прогнозата от април бе за растеж от 6,6%. Друга причина за понижаването на прогнозата са опасенията, че могат да бъдат повишени основните лихви в САЩ, се посочва в публикувания днес в Манила доклад на АБР, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Очакванията на банката са, че регионът ще отчете растеж от 6,2% през 2014 година, докато през април прогнозата бе за растеж от 6,7%, отбелязва ДПА.
АБР прогнозира растежът в Китай да се забави до 7,6% спрямо 7,7% миналата година на фона на усилията на властите да установят по-устойчив растеж, който да не се основава главно на износа и инвестициите. Банката очаква икономическият растеж на Индия да се забави до 4,7% през финансовата година, която приключва на 31 март 2014 година спрямо 5% през 2012 година. АБР отбелязва, че лошата инфраструктура и дългото забавяне на структурните реформи пречат на промишлеността и инвестициите. Институцията посочи, че очакваното възстановяване в САЩ, Европа и Япония все още не е съживило износа от азиатските производители. Развиваща се Азия включва 45 развиващи се или отскоро индустриализирани страни в Азия и Тихоокеанския регион, но не включва Япония, отбелязва Асошиейтед прес.


 


Тагове: Азия, растеж
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg