АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Агнешки котлети с козе сирене и смокини
05:35 | 05.05.2013 1173 коментари 0
Сп. Меню
Приготвянето на агнешки котлети е фина задача, а пък ако са пълнени, работата граничи с бижутерията. Повишеното внимание обаче е напълно оправдано, защото на света са много малко нещата, които са толкова вкусни.
8 с. л. зехтин
4 глави лук, нарязани на полумесеци
1 скилидка чесън, ситно скълцана
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. захар
2 сушени смокини, ситно нарязани
200 г козе крем-сирене
½ ч. л. листа от прясна мащерка
5-6 черни маслини без костилки, нарязани на кръгчета
за коричката:
1 връзка магданоз
2 с. л. листа джоджен или мента, ситно нарязани
5 с. л. зехтин
100 г филирани бадеми
1 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
4 листенца розмарин, ситно нарязани
1 с. л. мека дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне 1. Лукът и чесънът се слагат в 4 с. л. сгорещен зехтин и се разбъркват на слаб огън 15 - 20 мин., докато лукът омекне и се карамелизира. Температурата се засилва. Слагат се оцетът, захарта и смокините. Сместа се разбърква, докато течността се изпари. 2. Крем-сиренето се разбърква с останалия зехтин и мащерката. 3. Магданозът се пасира със джоджена, зехтина, бадемите, трохите, розмарина и се подправя със сол и пипер на вкус. 4. Котлетите се разделят на 4 групи по три. Острието на тънък дълъг нож се прокарва в центъра на филето на всеки три котлета и се завърта на 360°, за да направи отвор. Отворът се напълва от горната страна с плънката от сирене, а от долната страна се слага от лучения пълнеж. 5. Котлетите се запържват поотделно по 3 мин. от всяка страна, докато се зачервят. Слагат се в тавичка, намазват се отгоре с горчицата и билковата смес и се допичат 15 - 40 мин. в зависимост от големината на котлетите във фурна, загрята на 190° С.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg