EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Акциите на BSkayB силно поевтиняха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акциите на BSkayB силно поевтиняха

mail15:10 | 11.07.2011прегледи 510 коментарикоментари 0


Акциите на британската медийна компания Бритиш Скай бродкастинг - British Sky Broadcasting - BSkayB силно поевтиняха днес заради нарастващите опасения дали News Corporation на Рупърт Мърдок ще успее да поеме пълния контрол над компанията на фона на сигналите, че британското правителство търси начини да блокира сделката, предаде Асошиейтед прес. Акциите на BSkayB поевтиняха със 7,3 на сто до 695 пенса (11,11 д.) в ранната търговия на Лондонската фондова борса, след като само преди седмица се търгуваха за 850 пенса на акция.
Опасения за бъдещето на сделката бяха подновени от съобщението, че държавният министър, който отговаря за сделката, е поискал нов съвет дали е уместно Нюз Корп да получи лиценза. Нюз корпорейшън, който е най-големият новинарски конгломерат в света, вече държи 39 на сто от акциите на BSkayB и направи оферта за 14 милиарда долара за придобиване на останалите дялове. Мърдок пристигна в Лондон, за да направлява реакцията на компанията си на скандала около таблоида "Нюз ъв дъ уърлд", който бе закрит след 168 години на британския пазар. "Работим по план за преустановяване на сделката докато тече полицейското разследване. Трябва обаче да направим така, че той да не бъде отхвърлен от юридически съображения", заявява пред в. "Индипендънт" високопоставен правителствен източник. Британският независим медиен регулатор Офком пък съобщи, че ще прецени дали ръководителите на Нюз корпорейшън са "компетентни и подходящи" да управляват BSkayB. Подобно
решение би могло да блокира сделката. Офертата на Мърдок за платения телевизионен оператор се разглежда от министрите. За Мърдок това е най-големият търговски приоритет и според мнозина той пожертва "Нюз ъв дъ уърлд" миналата седмица, за да не допусне скандалът да навреди на офертата му за BSkayB, отбелязват британски медии.




 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg