EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Акционерите на Dell одобриха сливане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акционерите на Dell одобриха сливане

mail10:30 | 18.09.2013прегледи 788 коментарикоментари 0


От Dell съобщиха, позовавайки се на предварително преброяване на гласовете от специалното заседание на акционерите, че последните са одобрили предложението, по силата на което Майкъл Дел, основател, президент и главен изпълнителен директор на Dell, ще придобие компанията в партньорство със Silver Lake Partners - глобална инвестиционна компания, специализирана в сферата на технологиите.
Според сделката акционерите ще получат по 13.75 долара в брой за всеки дял от обикновените акции на Dell, който притежават. Освен това ще бъде изплатен специален дивидент от 0.13 долара в брой на акционерите, регистрирани преди фактическото извършване на сливането, като по този начин общото възнаграждение възлиза на 13.88 долара в брой. Споразумението гарантира, че редовният тримесечен дивидент в размер на 0.08 долара на акция за фискалното трето тримесечие ще бъде изплатен на акционерите, регистрирани преди сключването на сделката. Общата стойност на сделката се оценява на приблизително 24.9 милиарда долара.
Предварителните резултати от гласуването сочат, че транзакцията е одобрена от притежателите на повечето акции в обръщение на Dell, както се изисква според законите на щата Делауеър.
Очаква се транзакцията да се състои преди края на третото тримесечие на финансовата 2014 година на Dell. Сделката е обект и на други условия, включващи регулаторни одобрения. Главният офис на Dell ще остане в Round Rock, Texas.
 


Тагове: Дел, сливане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg