EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

АПИ: оферти за надзор, текущи ремонти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АПИ: оферти за надзор, текущи ремонти

mail08:05 | 07.10.2024прегледи 78 коментарикоментари 0


50 са офертите в обществената поръчка за строителен надзор при укрепването на пътни участъци, засегнати от свлачища и срутища, в областите Сливен, Велико Търново, Софийска и Враца. Проектите ще кандидатстват за финансиране по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

    Поръчката е в 4 обособени позиции.

    13 са отворените оферти за надзор по първата позиция, в която е трайното укрепване на 6 участъка от път III-662 Твърдица - Елена. Те са в отсечката от 38-ми до 41-ви км в област Сливен.

    Втората позиция включва възстановяване на 3 участъка по път ІІІ-662 Твърдица – Елена от 47-ми до 53-ти км в област Велико Търново. При нея отворените предложения са 14.

    Оферти по третата позиция, в която е укрепването на пътното платно при 24-и км на път III-181 София - Железница - Алино в област Софийска, са подали 10 участника.

    В четвъртата позиция е включено трайното укрепване на срутища на път II-16 Зверино – Елисейна при 19-и, 20-и и 21-и км на територията на област Враца. Получените оферти по нея за 13.

    Пълният списък на кандидатите подали предложения за участие в процедурата по отделните обособени позиции е публичен и наличен в „Профил на купувача“ - https://app.eop.bg/today/413892.   

    Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в три етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството, а третият е за строителен надзор по време на отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове. 

-------------------

Започва текущ ремонт на 23 км от първокласен път I-8 Пловдив - Хасково в област Хасково. Проектът включва цялостно преасфалтиране на участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково. Предвидено е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде с нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка. Ще бъдат обновени пътните знаци.

    Работата по трасето ще се изпълнява без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Трафикът ще се регулира от пътни знаци и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващите се строителни работи. Срокът за приключване на ремонта по 23-километровото трасе е август 2027 г. Той се изпълнява по програмата за текущ ремонт и поддържане и е на стойност 35,7 млн. лв. с ДДС, които са от бюджета на АПИ.

    ​Ремонтно-възстановителните дейности на отсечката са възложени на „АБ“ АД, с когото АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково. Изпълнителят работи мобилизирано с цел предвидените дейности да бъдат завършени по-рано от предвидения срок и шофьорите да пътуват удобно и безопасно по обновеното трасе.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg