EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

Барозу: Еврозоната готова да помогне на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу: Еврозоната готова да помогне на Гърция

mail16:58 | 19.03.2010прегледи 666 коментарикоментари 0


Всички страни от еврозоната, включително и Германия, са готови да окажат финансова помощ на Гърция, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу в интервю за френския телевизионен канал "Франс 24", цитиран от световните
агенции.
"При последната среща на високо равнище на ЕС държавните и правителствени ръководители потвърдиха, че страните от еврозоната са готови да вземат всички необходими мерки, за да гарантират финансовата стабилност", посочи Барозу.
Председателят на Еврокомисията отбеляза, че Германия е "готова да помогне, ако Гърция има нужда от това". Атина обаче засега не е поискала финансова помощ, допълни той.
  "Трябва възможно най-бързо да създадем механизъм за помощ, ако такава бъде необходима в подкрепа на Гърция", допълни Барозу.
Председателят на Комисията не изключи възможността помощ да окаже и Международният валутен фонд (МВФ).
Барозу определи като "абсурдна" и "напълно недопустима в настоящия момент" възможността за изключване на страна от еврозоната, каквато германският канцлер Ангела Меркел предложи да бъде приета "в краен случай", ако някоя държава не изпълнява условията на валутния съюз. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg