EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

БГ разработка с отличие за иновации за стрийминг медии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ разработка с отличие за иновации за стрийминг медии

mail16:59 | 11.09.2024прегледи 439 коментарикоментари 0


Развойният център "Юнайтед Клауд" (United Cloud), част от "Юнайтед Груп" (United Group), спечели Европейската награда за иновации за стрийминг медии за 2024 г. в категория "ИИ решение на годината". Отличието беше присъдено заради разработената от тях платформа за машинно обучение "Леон" (Leon), съобщиха от "Юнайтед Груп". Групата притежава в България телекомуникационната компания "Виваком" (Vivacom) и "Нова Броудкастинг Груп" (Nova Broadcasting Group).

Интегрирано с платформата за борба с пиратството на "Юнайтед Клауд" – "Гладиатор"  (Gladiator), решението използва усъвършенствана архитектура на невронни мрежи, за да анализира и автоматично да открива платформите на телевизионните канали и техните лога, като генерира доклади за пиратските потоци. Степента на точност на технологията надхвърля 99 процента, като има възможност да обработва 13 000 пиратски канала в рамките на 24 часа, обясняват от разработчиците възможностите на отличената технология, предоставяща на доставчиците на съдържание възможност да защитават своите приходи.

Разработката е внедрена в мрежите за доставяне на съдържание (CDN) на осем телекомуникационни оператора в Югоизточна Европа, които покриват всички телекомуникационни пазари на "Юнайтед Груп", с население от 40 милиона души.

Други две разработки на "Юнайтед Клауд" се наредиха сред първите три финалисти в категориите "Доставка и разпространение на съдържание" и "Платформа за качество на услугата/качество на изживяването".

Европейските награди за иновации за стрийминг медии се организират от списание "Стрийминг Медиа" (Streaming Media). Тази година е шестнадесетото издание на събитията. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1208