EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Безплатно обучение за дигиталната грамотност на 55+

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безплатно обучение за дигиталната грамотност на 55+

mail15:05 | 22.08.2024прегледи 1180 коментарикоментари 0


Безплатна обучителна програма за повишаване на дигиталната грамотност на хора над 55 години организира мобилният оператор А1 за пета поредна година, съобщиха от компанията.

Инициативата "Интернет за всички: 55+" стартира на 19 август с обучение на открито в Костенец. От компанията обясняват, че програмата е част от целенасочените им усилия за развиване на дигиталната грамотност и в помощ на хора на различна възраст да се адаптират към съвременния технологичен свят. Тя осигурява практични знания и умения при използването на мобилни телефони и таблети от по-възрастни хора, хора с нисък социално-икономически статус, както и хора, които живеят в по-малки населени места, посочват от оператора.

Продължителността на всяка сесия е 90 минути, в която участниците ще могат да изгледат кратки обучителни видеа, създадени на ясен и разбираем език, които покриват най-популярните теми за работа с мобилни устройства.

Участниците ще получат също книжка с насоки и тематични съвети, а представителите на оператора ще отговарят на техни въпроси и ще дават разяснения по теми като използване на мобилни данни и Wi-Fi свързаност, индивидуални настройки и персонализиране на мобилното устройство, намиране на информация чрез онлайн търсачки, създаване на профил и безопасно използване на Фейсбук, работа с популярни приложения за обмяна на съобщения и провеждане на разговори. Курсистите ще имат възможност да преминат през тест за проверка на знанията и да се включат в томбола за спечелване на технологични награди от А1, обясняват от оператора.

За първи път тази година в допълнение на обученията, които традиционно се случват в читалища и библиотеки, ще има обучителни сесии и на открито. Освен в Костенец, през август обучения на открито са планирани и в Сапарева баня, Божурище, Драгоман и Сливница. Обученията на открито ще продължат и през септември, а датите и местата ще бъдат обявени на сайта на инициативата.

"С напредването на технологиите и навлизането им във всяка сфера на живота все по-малко си даваме сметка, че има хора, за които уменията за работа с мобилни устройства не са даденост. Затова съм много щастлива, че с "Интернет за всички: 55+" вече сме обучили повече от 5000 души над 55-годишна възраст от създаването на програмата през 2019 г.

Успехът на предишните издания ни мотивира да разширим обхвата на инициативата, така че още повече хора в цялата страна да могат да се възползват безплатно от ресурси и подкрепа, които им предоставяме, за да придобият умения, които са важни за настоящата дигитална среда", коментира Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в А1, цитирана в съобщението.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg