EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Белица разчита само на ОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белица разчита само на ОП

mail09:30 | 12.03.2014прегледи 1013 коментарикоментари 0


От всичките 24 проекта с европейско финансиране, по които е работила община Белица през изминалия седемгодишен период - 2007-2013 г., само седем са по оперативните програми, съобщиха от Областния информационен център (ОИЦ) в Благоевград. Останалите са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) - общо 12 проекта, Програмата за трансгранично сътрудничество с Македония - три проекта, един - по Програмата за европейско териториално сътрудничество с Гърция, и един - по
финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Изпълнението на тези проекти и подготовката на проектните предложения за новия програмен период 2014-2020 г. са били обсъдени на среща на екипа на ОИЦ и експертите от община Белица, които работят по проектите с европейско финансиране. Те разработват и интегриран план за обновяване и развитие на община Белица през следващите седем години.
Според старши експерта Йълдъз Парова Програмата за развитие на селските райони дава сериозни възможности на малката община да финансира значителни инфраструктурни проекти като реконструкция и доизграждане на водопроводни и канализационни мрежи, изграждане на довеждащи колектори, реконструкция на общински пътища. С успешно изпълнените пет проекта по мярка 313 са изградени туристически маршрути и екопътеки, включително към популярния в цялата страна парк за реадаптация на танцуващи мечки в Рила планина.

 

източник:БТА
 


Тагове: Белица, проекти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg