EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

БЕХ коментира 5-те % евтин ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БЕХ коментира 5-те % евтин ток

mail06:30 | 17.07.2013прегледи 637 коментарикоментари 0


За 57% от българските граждани намаляването на цената на електроенергията с до 5% ще се отрази положително на семейния им бюджет, се посочва в съобщение на "Български
енергиен холдинг" /БЕХ/ ЕАД. В това число попадат около две трети от младите на възраст между 18 и 30 години, 71 на сто от безработни, студенти и учащи, 56% от заетите в частния сектор, 55% от пенсионерите и 54 % от държавните служители. От БЕХ цитират данните от проучване на обществените нагласи на социологическа агенция. Допитването е направено сред пълнолетни жители в различни градове на страната по инициатива на БЕХ, с оглед засиления обществен интерес към енергийния сектор и дружествата в структурата на холдинга.
Близо 61% от хората считат, че износът на електроенергия ще даде възможност за стабилизиране на българската енергетика и признават, че секторът е бил печеливш за страната ни в продължение на десетилетия. Този процент интервюирани са на мнение, че задължително трябва да се търси пазар за износ на електроенергия. Около 67 на сто от хората, които споделят тази позиция, са на възраст между 41 и 50 години, 63% - над 60 години, а 55% - между 18 и 40 години. Две-трети са висшистите, а 57% - със средно образование.
Според 67% от предприемачите в България износът на ток е ключов и ще даде възможност да се стабилизира секторът. На същото мнение са и 59% от заетите в частния сектор и 43 % от нетрудовозаетите - студенти, учещи, безработни. За 62% от жителите на големите градове в страната освобождаването на износа ще даде възможност на предприятията в сектора да работят и гарантират заетостта на служителите си. Едва една пета от анкетираните са песимистично настроени и считат, че износът на електроенергия не би могъл да подпомогне стабилизиране на сектора.

След отпадането на такса "пренос", 61% от анкетираните очакват в икономиката на страната да влязат свежи пари като предпоставка и за потенциални инвестиции. Мнение изразяват 62% от жителите на големите градове в страната и 57% от столичани.

 


Тагове: БЕХ, ток
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg