АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Биозеленчуците по-трайни от масовите заради vit.C
15:40 | 23.02.2011 577 коментари 0
Биозеленчуците съдържат по-големи количества витамин С, което ги прави по-трайни от масовите /конвенционални/ зеленчуци, предлагани в търговската мрежа, заяви Елисавета Пъндева, експерт от Фондация "Биоселена". Според швейцарско проучване за качествата на биопродуктите наличието на вторични растителни субстанции в биозеленчуците увеличава тяхното антибактериално и антиоксидантно действие, съобщи Пъндева. Причината е, че екологично чистите зеленчуци, за разлика от конвенционалните, се берат чак когато са напълно узрели и не се третират с препарати. Поради ниските обороти, високият ДДС и недостатъчните държавни субсидии у нас биопродуктите обикновено са по-скъпи от масовите.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg