EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Битка между нови предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Битка между нови предприемачи

mail17:00 | 17.10.2014прегледи 961 коментарикоментари 0


Началото на седмицата в София бе белязано от предприемаческия дух в лицето на провелия се на 13-ти октомври в хотел „Хилтън” национален кръг на международната предприемаческа надпревара за стартиращи компании Get In The Ring.
За втора поредна година честта на организатор се пада на Асоциацията на Българските лидери и предприемачи ABLE, която изправи 8 предварително селектирани start-up компании с иновативни бизнес концепции в пряк двубой за единственото място на втория кръг от надпреварата - регионалния финал за Източна Европа, който отново ще се проведе в столицата под флага на ABLE. Пред погледите на над 170 души и 3-членното жури, състоящо се от Уолтър Ривера (с богат опит в обучението и консултирането на множество стартиращи компании в САЩ и Европа, представител на Fiedler Capital, Генерален партньор на събитието), Христо Тенчев (изпълнителен директор и основател на XS-Software, eдин от основателите на Софтуерния Университет, част от престижната класация на сп. Forbes "30 под 30") и Влади Русев (предприемач със специализация във финансовото и административното управление на ИТ и комуникационни компании) start-up компаниите се впуснаха в зрелищна битка, която предостави на вниманието на публиката букет от уникални по рода си бизнес концепции с разнообразен обхват на дейност и технологии – от решения в здравния сектор до авангардни решения за дома и онлайн сигурността. Форматът на надпреварата подложи екипите на времевото изпитание да представят идеите си в скромен интервал от време, в който да покрият фундаменталните компоненти от бизнес модела си, убеждавайки публиката и най-вече журито в потенциала на идеята си както от иновативна, така и от пазарна гледна точка. За участниците обаче това далеч не се оказа сложна задача – дотолкова, че представянето им породи сериозно объркване сред членовете на журито в процеса на взимане на решение за избора на краен победител, докато публиката бе оставена да плава в дълбините на екстаза в очакване на крайното „съдийско” отсъждане.
В крайна сметка търпението бе възнаградено и за победител бе обявена компанията Stepsss, включваща в редиците си изключително млад и смел екип със социалната кауза да промени облика на най-практикувания спорт сред физически активните хора – бягането. Идеята им се основава на разработката на универсални високотехнологични стелки за обувки с вградени датчици, които прехвърлят безжично данни към смартфона на потребителите (допълнено и от онлайн база данни), които впоследствие се обработват и изграждат профил на натоварването и мониторинг на бягането, включващ подробна статистика и оптимизационни решения за подобряване на техниката на движение с цел превръщането на този спорт в безболезнено удоволствие, решавайки проблема на множеството хора, които често се сблъскват с травми и контузии поради недостатъчната им информираност за коректните „технически” практики в този спорт.
Освен с призовото място и правото за участие на регионалния финал, Stepsss се поздрави и с още награди– “SoftLayer Catalyst Startup Program” на стойност 12 000 долара, предоставена от SoftLayer, 1 година безплатен коучинг, предоставен от най-голямата социална мрежа за предприемачи EFactor, както и 2 безплатни доклада за оценка на бизнесa, предоставени от Equidam.
„Рингът” обаче не остави „едноцветна” картина на визитката си – до щастливите победители се наредиха и екипите на Melissa Climate и Arthesis, които очароваха публиката и журито. Подгласниците на големия победител получиха награди от Remark Consulting, а именно – бизнес консултации за развитие на своите идеи.
Така, равносметката след титаничния предприемачески сблъсък на национално ниво е Stepsss, който ще отстоява родната ни чест на регионалния финал за Източна Европа на 17 ноември в София, чиито домакин отново ще бъде ABLE.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5501