EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Битката за Алепо свърши

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Битката за Алепо свърши

mail15:45 | 12.12.2016прегледи 1172 коментарикоментари 0


Битката за Алепо достигна своя край, заяви директорът на сирийската неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека Рами Абдулхарман, предаде Ройтерс. Бунтовниците сега се изтеглят от шестте квартала на източната част на града, които бяха последният им бастион, съобщи сирийският представител.

Преговорите в Женева продължават, американците и руснаците са длъжни да продължат с усилията за постигане на договореност за прекратяване на бойните действия, каза Щайнмайер. Той допълни, че приоритетен въпрос трябва да бъде и доставката на хуманитарни помощи в региона.
Тези изявления бяха направени в момент, в който сирийската армия обяви, че е поела контрола върху 98 процента от Източно Алепо. Така в града остава малък "анклав" с бунтовници и цивилни, предаде Асошиейтед прес.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че загубата на античния град Палмира показва колко сериозна си остава заплахата на ИД, предаде Ройтерс. Песков заяви, че нежеланието на САЩ да работят с Москва в Сирия е допринесло за загубата на античния град, допълва АП.
Сътрудничеството със САЩ би ни позволило вероятно да избегнем по-ефикасно подобни атаки от страна на терористите, каза говорителят на Кремъл.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1300