АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Боб, баница и кавърма в Брюксел
Баница, кавърма, пататник, ореховки. Това са само малка част от традиционните български ястия, които служителите и посетителите на европейските институции в Брюксел имат възможност да вкусят. Ястията ще се приготвят от готвачите в столовата на институциите на ЕС по повод Българското председателство на Съвета на ЕС.
Специалното меню ще включва още супа от бял боб, шопска салата, пълнени чушки със сирене и бисквитена торта. Първите ястия бяха сервирани в Брюксел в Council Justius Lipsius и Lex buildings на 22 февруари. А следващите са на следните локации:
1 март – European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings
(През седмицата от 26 февруари, 8 ресторанта на Комисията - Berlaymont, Beaulieu 5, Madou, Loi130, PLB, CCAB, EEAS, Montoyer 34 – ще сервират мешана скара)
24 май - Council Justius Lipsius и Lex buildings
7 юни - European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings
За столовата на европейските институции е традиция да се приготвят ястия от страната ротационен председател на Съвета на ЕС. По този начин, всеки който работи в Брюксел или посещава града, има възможност да опознае част от културата на тази страна, която за първата половина на 2018 г. е България.
Друг начин за представяне на културата, на ротационното Председателство на Съвета е културната изложба в помещенията на Съвета.
(*На по-късен етап е възможно да бъдат добавени още дати и локации)
Източник и снимки: eu2018bg.bg
Tweet |
|