EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

БРИКС алтернатива на ЕС за Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БРИКС алтернатива на ЕС за Сърбия

mail16:45 | 15.10.2024прегледи 304 коментарикоментари 0


Сътрудничеството с икономическия съюз БРИКС е възможност за Сърбия да формира съюз със страни, които не искат нищо от нея и могат да предложат повече, отколкото иска Белград, като това сътрудничество е алтернатива на ЕС, каза сръбският вицепремиер Александър Вулин в интервю за руското издание „Национална отбрана“ ("Национальная оборона").

За Сърбия БРИКС представлява алтернатива на ЕС. Убеден съм, че за Сърбия няма място в ЕС, поне той не е направил особени усилия да ни приеме като пълноправен член, каза Вулин в интервюто, цитирано от ТАСС.

По думите му "сътрудничеството с икономическия съюз БРИКС – Русия, Индия, Китай, Република Южна Африка, а от неотдавна и още шест страни, представлява възможност за Сърбия да формира алианс с държави, които не искат нищо и могат да предложат повече, отколкото искаме ние и дори повече, отколкото можем да приемем“. 

Вулин отбеляза, че БРИКС не поставя политически условия към членовете си или кандидат членовете си, като ЕС, а за да се влезе в БРИКС, не е нужно да бъдат приемани закони, написани извън Сърбия.

„Страните от БРИКС не искат от нас промяна на политическата система, признаване на Косово, отказване от (босненската) Република Сръбска.  Не е нужно да предаваме властта в ръцете на неправителствения сектор, не сме длъжни да издигаме знамето на Украйна в посолствата си или да легализираме еднополовите бракове. За членство в БРИКС не сме длъжни да налагаме на някого санкции или да предаваме управлението на външната си политика на страната си на други," каза Вулин. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg