EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

"Булгаргаз" стана член на Energy Traders Europe

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгаргаз" стана член на Energy Traders Europe

mail14:55 | 30.09.2024прегледи 77 коментарикоментари 0


Българският обществен доставчик "Булгаргаз" е одобрен за редовен член на отрасловата организация Energy Traders Europe, съобщава газовото дружество.

Като редовен член, "Булгаргаз" ЕАД ще има право на глас и ще участва в процеса по вземане на решенията в рамките на организацията, ще има достъп и до документите на отделните комисии.

Energy Traders Europe е създадена през 1999 г. като Европейска федерация на търговците на енергия /EFET/ с цел да подобри условията за търговия с енергия в Европа. В нея членуват близо 160 международни компании, производители и търговци на природен газ.

Сред целите, които си поставя, е да насърчава конкуренцията, прозрачността, свободния достъп в европейския енергиен сектор, както и справяне с високите цени на енергийните ресурси. Организацията на европейските търговци на енергия е изключително активна по отношение на правни въпроси в сектора, изготвянето и отстояването на позиции, в т.ч. и на такива, свързани с договори и сделки, които под една или друга форма считат за нарушаващи принципите на конкуренцията. Традиционно се изготвят и проучвания на състоянието на отделните сектори в енергетиката, в т.ч. и за търговията с природен газ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5582