EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Бундесбанк-растеж, слаби инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бундесбанк-растеж, слаби инвестиции

mail17:00 | 23.08.2013прегледи 610 коментарикоментари 1


Очаква се германската икономика да нарасне със стабилен темп през идните месеци, в резултат на което да допринесе за подобряване на икономическите показатели на еврозоната, прогнозира централната банка (Бундесбанк), цитирана от ДПА.
"През втората половина на 2013 година икономическият растеж в Германия вероятно ще се върне към нормални и стабилни темпове", посочва банката в месечния си бюлетин за август.
Институцията, чиято централа е във Франкфурт, предупреждава, че инвестициите в най-голямата европейска икономика ще останат потиснати, докато няма доверие, че дълговата криза в еврозоната е овладяна и че валутният съюз върви към устойчив растеж.
Бундесбанк отбелязва също, че германските компании разширяват производствените си бази в страни извън еврозоната, където търсенето на техните продукти нараства. Значителният растеж от 0,7 на сто на германския брутен вътрешен продукт (БВП) за второто тримесечие, наред с изненадващото възстановяване на френската икономика, спомогна за излизане на еврозоната от 18-месечна рецесия през трите месеца до края на юни, припомня ДПА.
Обещанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) да поддържа лихвените проценти рекордно ниски също допринесе за подобряване на икономиката в еврозоната, пише Бундесбанк в бюлетина си. Посочва се, че не е изключена бъдеща промяна в лихвите, ако се появи инфлационен натиск. "Управителният съвет на ЕЦБ не е обвързан. Ако в бъдеще ценовият натиск е по-висок от допусканото в момента, то тогава не е изключено повишаване на лихвените ставки", пише Бундесбанк.
 


 
Коментари
 
QADONrCD - 17-02-2014 г. 17:12:25

This was so helpful and easy! Do you have any arietlcs on rehab? http://wmtxsth.com [url=http://dmvlfzd.com]dmvlfzd[/url] [link=http://iheyflz.com]iheyflz[/link]

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg