EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Българи на състезание в НАСА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи на състезание в НАСА

mail09:30 | 23.04.2013прегледи 736 коментарикоментари 0


Екип от шест студенти и софтуени разработчици е българският победител в световното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge“, което се проведе на 20 и 21 април в Академията на „Телерик“ в София. Те създадоха технологично решение за отглеждане на пилета, което улеснява грижата за животните и позволява на хората да произвеждат свои биопродукти.
Първите два екипа в България ще се включат в глобалната надпревара на НАСА и ще се състезават с най-добрите проекти от над 90 държави на финалите през юни 2013 г.
Класиралият се на първо място екип се състои от Кирил Николов, Павел Колев и Атанас Керанов, Иван Жеков - софтуерен разработчик и Стоян Стоянов - дизайнер. Второто място отиде при проект за парник за отглеждане на пресни зеленчуци по време на мисии на Луната. Решението бе разработено от учениците от Бургас Димитър Иванов, Мартин Куванджиев и Стоян Димитров.
Победителите от глобалния финал на НАСА през м. юни ще имат възможност да присъстват на изстрелването на космическата станция MAVEN през ноември 2013 г., както и ще получат практически урок за летене в космоса.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg