EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Българо-гръцки бизнес форум през октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-гръцки бизнес форум през октомври

mail14:56 | 28.08.2024прегледи 452 коментарикоментари 0


София Куненаки Ефремоглу, председател на Атинската търговско-промишлена палата, посети Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов подготовката на предстоящ българо-гръцки бизнес форум. В срещата участва и Димитриос Михас, ръководител по икономически и търговски въпроси в Посолството на Гърция, съобщи БТПП на интернет страницата си.

Форумът ще се състои на 3 октомври т.г. в БТПП. София Ефремоглу информира, че към момента интерес за участие са проявили 20 фирми от Гърция в секторите: възобновяема енергия, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, производство на пластмаса, медицински и здравен сектор, хотелиерство и недвижими имоти, и др.

Инициативата е в продължение на подписания миналата година Меморандум за сътрудничество между БТПП и Атинската търговско-промишлена палата за разширяване на двустранните търговско-икономически отношения.

Симеонов заяви, че Гърция е важен търговски партньор за България и организирането на съвместни събития между двете палати ще насърчи бизнес връзките между съседните страни. "Оценяваме високо усилията на Атинската търговско-промишлена палата за практическите стъпки, които предприехме за реализиране на съвместното сътрудничество", отбеляза още той.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1179