АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Български иновативни млечни продукти на пазара
От началото на следващата година "Ел Би Булгарикум" ще предложи на българския пазар няколко от своите най-нови продукти, съобщиха от Министерството на икономиката. В новата асортиментна листа на фирмата съществуващите технологии за производство на стартерни култури /закваски/ и традиционни млечни продукти се надграждат чрез проследяване, тестване и прилагане на най-актуалните постижения на микробиологията, медицината и науката за здравето.
Едни от най-новите продукти, които предстои да бъдат пуснати на пазара, са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране.
Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.
Друг иновативен продукт, който ще бъде предложен на пазара, са закваски за бяло саламурено сирене, кашкавал и меки сирена с повишено съдържание на биологично активни пептиди.
Пептидите са естествен продукт на биологичното зреене на сирената, но само една малка част от тях имат биологична активност. С разработената закваска в готовия продукт се натрупват пептиди, които благоприятстват профилактиката на високото кръвно налягане, усвояването на калция, активността на имунната система и други, обясняват експертите. В момента се извършват заключителни производствени и клинични тестове на готовите продукти.
Новата закваска на фирмата за хлебни продукти, която е разработена с цел получаването на продукт с подобрени вкусови качества и удължена трайност, е вече на пазара. Закваската съдържа млечнокисели бактерии, които благоприятно повлияват киселинността на киселите хлебни теста и подтискат развитието на някои плесени.
Шестият търговски обект на фирмата се намира на територията на пазара "Иван Вазов" в столицата.
Tweet |
|