АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Българско замразено суши за износ
Завод в град Пловдив произвежда замразено суши за европейски страни като Швейцария, Холандия, Белгия, Испания и Великобритания. Предприятието е първият завод на японците Zen-Noh Foods Co. в Европа, а инвестицията за първите две години ще достигне 1 млн. лв.
Фабриката е стартирала производство през април 2018 г., а продуктовото портфолио на фирмата в момента включва шест вида замразено суши. То е краен продукт, готов за консумация след две минути в микровълнова печка, което го прави много подходящ за хотели и ресторанти.
Майсторите–готвачи използват иновативен японски метод за полиране на ориза, чрез който се запазва свежестта му. Производственият процес във фирмата се наблюдава от няколко японски служители, а храната се приготвя от единадесет българи.
Въпреки че фирмата работи у нас, в момента продуктът е предназначен само за другите европейски страни, но все пак японците ще търсят в бъдеще партньори и търговски вериги за разпространение в България. Сушито на този етап се приготвя от два вида риба – сьомга и скумрия. Сьомгата я доставят веднъж седмично от Норвегия, а скумрията от Шотландия. А вносителят им е българска фирма.
Източник: Труд
Tweet |
|