EUR 1.9558
USD 1.8287
CHF 2.0878
GBP 2.3501
CNY 2.5473
you tube
mobile version

Бял коняк и екзотични напитки на „Винария 2018“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бял коняк и екзотични напитки на „Винария 2018“

mail07:30 | 21.01.2018прегледи 12479 коментарикоментари 0


Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са  сред изненадите на  изложба „Винария 2018“. Тя ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Български и чуждестранни изби и търговци, ще представят своите колекции на най-престижния форум на лозарството и винарството в Източна Европа. Неговото 26-о издание ще покаже по-богат асортимент от високо алкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии, превръщащи се в новото увлечение на ценителите.

„Антарктика“ е първият и единствен коняк без цвят. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”, както и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.

Новост са крушовият  коняк  и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти  при  високо алкохолните напитки.  На  „Винария 2018“ ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, прогнозират експерти.

Според тях се очакват изненади и при виното. Те ще блеснат в колекциите на над 50 изби, които ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще тестват продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни.

Посетителите ще дегустират новата реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия,  Черна гора, Босна и Херцеговина.  Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.

За първи път присъстват и пурите – изискана добавка към хубавата кухня, вино или коняк. Пурите са ръчно свити от подбрани сортове тютюн, отглеждани в  Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.

Градът на виното, създаден в партньорство с Националната лозаро-винарска камара преди четири години, сега ще бъде още по-голям. Ще събере утвърдени и нови производители и търговци. Отново ще изкушава с впечатляваща палитра от вина и напитки, а също -  храни и гурме специалитети, предлагани от участници в Международната изложба на хранителната индустрия „Фудтех“.

Така Градът на виното и деликатесите става кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на елегантния стил на живот. Той развива концепцията за съвместно представяне на фирми от „Винария“ и „Фудтех“ в палата 11.  Заедно ще демонстрират своите новости и компании, предлагащи  технологии, техника, оборудване и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост, в палата 10.

Двата форума се организират паралелно с Международната селскостопанска изложба „Агра“, специализираната „БиоАгра“, новата проява „Дибла – идеи и продукти за интериора“, която разширява изложбата „Хорека Пловдив“, изложенията „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“. Съвместното им провеждане се превърна в едно от най-мащабните икономически събития на Балканите, своеобразна „среща на върха“ за бизнес елита от най-перспективните отрасли на икономиката.      

На снимката: Уникалният Град на виното и деликатесите отново ще събере хиляди ценители от България и чужбина по време на изложбата „Винария 2018”, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg