EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

В "Слатина" ще обучават пилоти за Airbus 220

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В "Слатина" ще обучават пилоти за Airbus 220

mail08:10 | 12.08.2024прегледи 383 коментарикоментари 0


Високотехнологичен тренажорен комплекс за обучение и поддържане наквалификацията на пилоти за самолети Airbus 220, съгласно изискванията на Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA), ще бъде създаден в район Слатина, София. За целта имот, който не е необходим за дейността на „Летище София“ ЕАД и за който държавата няма инвестиционни намерения, ще бъде включен в капитала на дружеството и ще бъде продаден.

В Министерството на транспорта и съобщенията е постъпило искане от „Велграф Асет Мениджмънт“ АД за придобиване на имота. Той е необходим за изграждане на комплекс и внедряване на симулатори за обучение на квалификацията на пилотите на „България Еър“ АД.

Посочва се, че авиокомпанията в последната година реализира мащабни инвестиции, като е подменила голяма част от флота си с ново поколение самолети Airbus А220, което изисква надграждане и поддържане на квалификацията на заетите пилоти, съгласно европейските регламенти за авиационна безопасност.

„Летище София“ ЕАД не развива дейност като летищен оператор и имотът, предмет на инвеститорски интерес, не е включен в обекта на концесия. Продажбата ще бъде извършена на цена, не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg