EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

В София се проведе Drone Expo Summit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В София се проведе Drone Expo Summit

mail17:15 | 01.10.2024прегледи 396 коментарикоментари 0


Drone Expo Summit 2024, организиран от Асоциация Обединено Дрон Общество и Интер Експо Център, се очерта като водещото събитие за всички, които често използват дрон технологиите. На 1 октомври 2024 година София бе домакин на това значимо събитие, което за втора поредна година обедини експерти, иноватори, професионалисти и ентусиасти в сектора.

Целта на Drone Expo Summit е да предизвика диалог и сътрудничество между различни заинтересовани страни – от производители на дронове до потребители, законодатели и експерти по безопасност. Събитието предлага възможност за изграждане на устойчива дрон екосистема, чрез която ще се насърчи внедряването на добри практики и иновации.

Програмата бе разделена на четири ключови дискусионни панела, Drone Expo Summit 2024 се фокусира върху най-актуалните въпроси, свързани с дрон технологиите.

Дрон безопасност и киберсигурност: Първият панел на събитието  се посвети на предизвикателствата в сферата на дрон безопасността и киберсигурността. Технологичното развитие на дроновете поражда нови заплахи, свързани с непреднамерено нарушаване на въздушното пространство и кибератаки. Обсъдени бяха възможности за подобряване на регулациите, както и добри практики за защита на дрон операторите и техните системи.

Дрон обучения в училищата: Вторият панел разгледа значението на интеграцията на дрон технологии в образователната система. Обученията с дронове не само стимулират интереса към технологиите, но и развиват инженерни и аналитични умения у младото поколение. Обсъждаха се успешни модели за въвеждане на дронове в учебния процес и перспективите пред подобни инициативи.

Дрон проекти в отбраната: Съвременните военни операции разчитат на дроновете за разузнаване, наблюдение и дори за директни операции. Този панел разгледа стратегическата роля на дроновете в отбраната и тяхната значимост за националната сигурност. Важно е да се отбележи, че иновациите в този сектор имат и сериозно отражение върху гражданските технологии.

Дронове и роботи при бедствия и аварии: Четвъртият панел разгледа как дронове и роботи могат да бъдат използвани ефективно при природни бедствия и аварийни ситуации. Ситуации като пожари, земетресения и наводнения изискват бърза и точна реакция, а дроновете могат да помогнат с локализация на пострадали, доставяне на помощи и оценка на щетите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg