АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Велинград очарова с родопско меню



Туристическият бизнес във Велинград е изцяло готов да посрещне своите гости веднага, след като бъдат разхлабени обявените мерки за ограничаване разпространение на COVID-19. Това заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. Организацията е регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Надяваме се това да се случи още в навечерието на коледните и новогодишни празници, допълни той.
Колегите имат готовност да предложат сигурност и добро обслужване на своите гости, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Лоялните и новите посетители на Велинград ще могат да се насладят и на първото разработено регионално кулинарно меню. Типични за богатата родопска кухня ястия вече се предлагат в едни от най-добрите заведения в спа столицата на Балканите. Предстои и въвеждането им в хотелските менюта, за да могат нашите гости да се насладят още по – пълноценно на целебната си ваканция и да се възползват от съчетанието на чист въздух, лечебна минерална вода, богата родопска кухня и типичното за региона гостоприемство, допълни Златанов.
В родопското меню на Велинград са включени ястия като салата „Софенка“, родопска капама, боб с манатарки, боб с пушен джолан, боб с шилешка пастърма, сарми по родопски с кървавица, чуфки с кокал, гюведже по родопски и други кулинарни традиционни шедьоври за наслада на небцето.
Tweet |
|