EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Велоалея Шабла-Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Велоалея Шабла-Румъния

mail17:59 | 26.08.2015прегледи 3056 коментарикоментари 0


Нова велосипедна алея ще бъде изградена успоредно на главния път I-9 - от българо-румънската граница през село Дуранкулак до Шабла, съобщават от крайморската община. Общинският съвет вече одобри проекта "Трансгранична обиколка на велосипед", в който Шабла и румънската община Лиману ще си партнират. В рамките на инициативата ще бъде рехабилитиран и пътят към къмпинг "Космос" край Шабла.
Двете общини ще кандидатстват за финансиране по новата Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България като максималната стойност на очакваната подкрепа е 3 000 000 евро. Община Шабла е готова да съфинансира начинанието в размер на 2 на сто от стойността на проекта.
С изграждането на новата инфраструктура двете общини очакват да привлекат повече туристи и по-добре да опазят природното богатство и културното наследство в трансграничния регион.
Предстои да бъде подготвен технически проект за велосипедното трасе. Общинският съвет в Шабла вече одобри финансиране проектирането за близо 18 500 лева от тазгодишния бюджет.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg