EUR 1.9558
USD 1.8108
CHF 2.0920
GBP 2.3505
CNY 2.5451
you tube
mobile version

Венеция: €10 такса "вход" за туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Венеция: €10 такса "вход" за туристи

mail10:02 | 25.10.2024прегледи 82 коментарикоментари 0


Таксата "вход" за туристите, които посещават Венеция за няколко часа през деня, ще бъде удвоена на 10 евро на човек. Това ще влез в сила от средата на април идната година, съобщиха днес властите в италианския град, цитирани от ДПА. 

Тези, които си резервират достъп до популярната туристическа дестинация поне три дни преди да я посетят, ще бъдат таксувани по старата тарифа, която е в размер на 5 евро на човек. Това може да стане чрез специален QR код, който може да бъде купен онлайн, посочва ДПА. 

Таксата се плаща за посещение на града между 08:30 и 16:00 часа. Тя не се отнася за жителите на областта Венето, за хора които работят, учат или са родени във Венеция, както и за туристи, резервирали една или повече нощувки в града. Децата под 14 години също не заплащат туристическата такса. 

Туристите с резервации за нощувки във Венеция ще трябва да представят чрез смартфоните си специален QR код на служителите, които събират входните такси. За тези, които не притежават смартфони, са обособени специални щандове с представители на общинските власти, пред които могат да докажат, че имат право на безплатен достъп до града, посочва Ройтерс.   

Туристите, които дължат таксата и не я платят, може да бъдат глобени с до 300 евро. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg