EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Виена откри ресторант за хора с деменция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена откри ресторант за хора с деменция

mail07:34 | 20.08.2024прегледи 400 коментарикоментари 0


Инициативата на виенските домове за възрастни хора (известни под името "Домове за живот") за създаване на поп-ъп ресторант за хора с деменция и техните партньори и роднини се увенча с пълен успех. Независимо дали става въпрос за романтична вечеря с любимия човек или за семейна вечеря с родителите, баба и дядо, тук гостите могат да прекарат една прекрасна, спокойна вечер с изискан асортимент от ястия на умерени цени.

Новооткритият ресторант "В този миг" се различава много от обикновените ресторанти, защото е пригоден за хора с деменция. Освен специално обучен обслужващ персонал, на разположение са и медицински служители, които предоставят подкрепа и необходимите грижи.

Ястията са съобразени с обитателите на домовете, например ако те имат проблеми с дъвченето или преглъщането. В разработването на проекта са участвали експерти от различни области на домовете, като медицински персонал, психолози, диетолози и готвачи.

Разнообразно меню на разумни цени

В ресторант "В този миг" можете да избирате от ексклузивни а ла карт ястия, приготвени на място от сезонни регионални продукти. Менюто предлага от вегетариански ястия до месни и рибни специалитети, като цената на предястията е около 8 евро, а на основните ястия до около 14 евро. Любителите на супи също могат да избират между месни бульони и вегетариански супи – всички по около 4 евро.

За десерт има торти, сладки кнедли, терини и парфета по около 6 евро. За приятната атмосферата в ресторанта допринася и музикалният съпровод, така че посетителите да могат да се насладят на една спокойна вечер с усещане за ресторант. Вечерите в това заведение са нещо много специално не само за обитателите и техните семейства и приятели, но и за персонала на домовете, казва Тамара Немет, ръководител на екипа на дома в Дьоблинг и част от екипа на проекта.

Доволните посетители са истинското признание за добре свършена работа. В скоро време се предвижда проектът да бъде внедрен и в други домове за възрастни хора в цяла Виена.

Община Виена I Международни офиси - София

Снимка:© Markus Morianz / Häuser zum Leben

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5453